Honen
Honen

Helmink Hoontechniek B.V. verzorgt het honen van producten.

  Het begin 
  Toen in 1979 de vraag naar “honen” steeg, bleef dat niet onopgemerkt. Jacques Helmink, die al enige jaren werkzaam was in de verkoop van hoonmachines, zag ook deze steeds groeiende vraag. Datzelfde jaar besloot Jacques Helmink, met steun en hulp van zijn vrouw, om een nieuwe stap te zetten en zich te gaan specialiseren in het honen van producten voor derden. Er werd een hoonmachine aangeschaft, de garage aan huis werd omgebouwd tot werkplaats en zo ontstond familiebedrijf “Hoontechnisch Bedrijf J.J. Helmink”.
  Al snel bleek deze gewaagde beslissing zijn vruchten af te werpen en moest het bedrijf binnen vijf jaar tijd twee keer verhuizen naar een steeds grotere locatie. Sinds 1984 is het bedrijf gevestigd aan de Hakgriend te Hardinxveld-Giessendam. Door de aanhoudende groei van de vraag naar gespecialiseerd honen en om ook mee te gaan met de tijd werd de bedrijfsnaam in 1995 omgezet in “Helmink Hoontechniek B.V.”. Dochter Miranda Helmink trad in 1983 toe tot het bedrijf en zoon Michel Helmink volgde in 1992. In 2002 hebben zij het bedrijf overgenomen.

  Honen 
  Honen is een verspaningstechniek, welke in de loop der tijd steeds belangrijker geworden is als fijne bewerkingsmethode voor boringen en assen.
  Verhoogde bewerkingsvereisten met betrekking tot oppervlaktekwaliteit, vorm en maatnauwkeurigheid, maar ook de bijzonder hoge economische efficiëntie van het honen in vergelijking met andere concurrerende bewerkingsprocessen, hebben hier in belangrijke mate toe bijgedragen.
  Vrijwel alle bekende materialen kunnen op een kostenefficiënte manier worden bewerkt door middel van honen.

  Inwendig honen 
  Inwendige diameters variërend van ø 1,55 mm. tot ø 1.880 mm. en lengtes tot 27.000 mm.
  Tijdens het inwendig honen van boringen draait het hoongereedschap in de lengterichting van het werkstuk onder permanent oppervlaktecontact in de boring langs de lengteas van het werkstuk.
  De gelijktijdige slag- en draaibeweging zorgt voor de kruisslijpkenmerken van het honen.   

  Uitwendig honen 
  Dit geldt nagenoeg ook voor het uitwendig honen van assen. Echter hierbij draait het werkstuk in plaats van het gereedschap.
  De uitwendige afmeting van de assen varieert van ø 50 mm. tot ø 400 mm. en een lengte tot 6.500 mm.       

  Honen van bochten 
  Voor een relatie in de procesindustrie is een hoonapparaat ontwikkeld om bochten, weliswaar afhankelijk van de inwendige diameter, met een radius van 180 graden te honen.  

  Vandaag de dag 
  Helmink Hoontechniek B.V. heeft in de afgelopen 40 jaar geïnvesteerd in zowel een groot aantal hoonmachines als in haar medewerkers, om haar klanten uit diverse sectoren zo goed mogelijk van dienst te zijn bij het inwendig en uitwendig honen van toegeleverde producten. Vandaag de dag breidt de vraag naar honen zich verder uit; boringen worden steeds groter en langer, de producten steeds zwaarder. Als een gespecialiseerd hoontechnisch bedrijf heeft Helmink Hoontechniek B.V. de flexibiliteit en de middelen om hierop in te spelen. Om tot oplossingen te komen denkt Helmink Hoontechniek B.V. mee met haar klanten, want dat is waar Helmink Hoontechniek B.V. bekend voor staat in zowel binnen- als buitenland.

  Om zo goed mogelijk haar klanten van dienst te zijn hanteert Helmink Hoontechniek B.V. drie kernwaarden die ervoor zorgen dat het geleverde resultaat zo optimaal mogelijk is. Deze drie kernwaarden zijn; samenwerken, kwaliteit en toegevoegde waarde.

  Voor Helmink Hoontechniek B.V. is samenwerken zowel met haar klanten als haar werknemers de eerste stap in een duurzame relatie.
  De samenwerking tussen Helmink Hoontechniek B.V., haar klanten en haar medewerkers zal zorgen voor kwalitatief goed product, maar ook om processen te verbeteren.

  De toegevoegde waarde die Helmink Hoontechniek B.V. hieraan meegeeft is dat ze meedenkt met haar klanten en input geeft om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

  Hierbij hanteert Helmink Hoontechniek B.V.  “verwachting + één”.

  Ontdek onze mogelijkheden 
  Bel 0184-616644 of mail naar info@hoontechniek.nl.
  Wij vertellen het graag, zowel telefonisch als onder het genot van een kop koffie.


  Inwendig honen
  Uitwendig honen

  Vraag vrijblijvend een offerte aan.

  Versturen

  Contact

  Heeft u vragen? Wij horen ze graag.

  info@hoontechniek.nl
  +31 (0)184 61 66 44

  Naar contact

  Over Helmink Hoontechniek

  Helmink Hoontechniek is al jarenlang dé expert op het gebied van hoontechniek. Met ons uitgebalanceerde machinepark voeren we elke opdracht met precisie en aandacht uit. U kunt bij ons terecht voor zowel inwendig als uitwendig honen en diepboren.

  Contact

  info@hoontechniek.nl
  +31 (0)184 61 66 44

  Bezoekadres
  Hakgriend 11
  3371 KA Hardinxveld-Giessendam

  KvK    23043304
  BTW  NL8209.31.974.B01

  Laad-en lostijden zijn:
  Maandag tot en met Vrijdag
  7.00 uur – 16.00 uur

  Pauzes
  09.30 uur – 9.45 uur
  12.30 uur – 13.00 uur
  14.15 uur – 14.30 uur